ALMEDALEN 2020. Kommunikationsbyrån Prime har 22 konsulter på plats i Visby under den inställda Almedalsveckan. Och det serveras rosévin.

Prime, byrån som under Almedalsveckan mest gjort sig ett namn genom att ordna stora mingel där det serveras rosévin i engångsmuggar, kör på under Almedalsveckan.

– Vi är 22 personer på plats och kör söndag till tisdag, berättar Charlie Stjernberg, partner på Prime.

Dock handlar det inte om att byrån utför uppdrag för sina uppdragsgivare. Byrån passar på att utnyttja sitt redan hyrda hus och utbildare sina medarbetare i konsten att skriva noveller och krishantering

– Vi kallar det Prime goes Decamerone, efter boken som skrevs på 1300-talet när digerdöden härjade som värst. Ett gäng ungdomar i Italien bestämde sig för fly digerdöden och de berättade tio historier under tio dagar. Det är en tanke vi lanserade internt på Prime i mars. Nu har nästan alla skrivit en varsin novell om sina upplevelser kring corona och som vi högläser, säger Charlie Stjernberg, och lägger till:

– När det gäller krishanteringsövningen ska jag ska utsätta mina kollegor för de mest djävulusiska kriserna som de ska hantera.

Varför är det så viktigt för er att vara i Almedalen, även när veckan är inställd?
– Vi har varit en väsentlig del av Almedalen sedan några år och bara för att engagemanget inte går att genomföra, finns det poänger med att vara här och bidra till det lokala, säger Charlie Stjernberg, och lägger till:

– Från och med nästa år ska vi köra samma typ av upplägg (internutbildning) och starta torsdagen före Almedalsveckan. Det är en insikt vi har gjort.

Hur gör ni med rosé-vinet?
 – Vi dricker det oftast själva.