Hyresgästföreningen: Södermalm och Majorna har lika låg mångfald som Pajala

Mångfalden ökade mellan 2015 och 2016 från drygt 43 procent till närmare 45 procent i Sverige. Segregationen minskade från cirka 11,8 till runt 11,4 procent.
Undersökningen gäller år 2016 och visar att segregationen är störst i storstäder och landsbygdskommuner samt i hyresrättsområden och lägst i tätorter och bostadsrättsområden
Mångfalden ökade mellan 2015 och 2016 från drygt 43 procent till närmare 45 procent i Sverige. Segregationen minskade från cirka 11,8 till runt 11,4 procent.
Undersökningen gäller år 2016 och visar att segregationen är störst i storstäder och landsbygdskommuner samt i hyresrättsområden och lägst i tätorter och bostadsrättsområden.
Mångfalden är lägst utanför storstäderna och högst i desamma samt bostadsrättsområden. Mångfalden är störst i i storstäderna och hyresrättsområden.
Högst är mångfalden i Stockholms län, följd av Region Skåne och Västmanland. Lägst mångfald har Almedalen hemvist Region Gotland, följd av Jämtland. Generellt är segregationen högre där mångfalden är hög.
I Stockholms län är har kranskommunerna högst mångfald: Botkyrka (70 % mångfald) och Upplands Väsby (62 %) medan Vaxholm (32 %) och Ekerö (34 procent) har lägst.
Malmö ligger på 64 procent och på plats fem kommer Haparanda med 63 procent.
Tipsa dagens opinion
Lämna ett tips till oss. Observera att du är helt anonym och att källskydd tillämpas. Rätten att vara anonym är reglerad i svensk grundlag.
Lämna ett tips
Använd formuläret nedan för att tipsa oss. Observera att du är helt anonym och att källskydd tillämpas. Rätten att vara anonym är reglerad i svensk grundlag.