Grön Ungdom är på plats under hela Almedalsveckan, söndag till torsdag. Under söndagens panelsamtal med de andra ungdomsförbunden hade Grön Ungdom sex personer på plats.

– Ett trettiotal medlemmar kommer i dag (måndag) och stannar till torsdag, säger Rebecka Forsberg, språkrör Grön Ungdom.

Grön Ungdom medverkar i 28 panelsamtal eller seminarier, men har utöver det en hel del informella samtal och möten inbokade.

– Vi ser fram emot en hel del, men självklart är Almedalens hårdaste mingel med vår förbundssekreterare Lovisa Berglund nåt vi ser fram emot. Det ligger också högst på Makthavarnas mingellista, haha. Men självklart ska det bli otroligt att lyssna till Per Bolund på torsdag, samt hänga med alla medlemmar här i Visby.

En av de viktigaste programpunkterna för Grön Ungdom är när ungdomsförbundets andra språkrör, Aida Badeli, framtidsdebatterar mot MUF och Matilda Ekeblad under måndagen.

– Det är jätteroligt med all sakpolitik och kunskap som samlas i Almedalen, men att som ungdomsförbund ges utrymme åt ideologi och våra visioner om framtiden är både viktigt och roligt. Men med det sagt ser vi fram emot att samtala bostadspolitik, djurrätt, företagsklimat och digitalisering under veckan, säger Rebecka Forsberg.

Alex Mörén