Teknikkonsultbolaget Afry är på plats i Almedalen under hela veckan och ser fortsatt att Almedalsveckan är en effektiv arena för företaget.

– Vi har goda erfarenheter från Almedalen; det sker ett stort kunskaps- och idéutbyte i Almedalen, vi träffar relevanta aktörer som kan vara svåra att få till möten med i vardagen och vi har nya värdefulla relationer med oss hem att bygga vidare på, säger Cathrine Sandegren, kommunikationschef på Afry.

Afrys viktigaste aktiviteter under Almedalsveckan är att lyssna, lära, bygga relationer och dela med sig av kunskap och insikter.

– Vi har såklart också med oss en del nyheter och kommer under veckan att lansera en energirapport för att accelerera omställningen i samhället och en handbok för rekrytering av utlandsfödda medarbetare.

Afry har tagit med sig ett antal sakexperter till Almedalen:
Malin Frenning, divisionschef Infrastructure
Karolina Pamp Sandgren, expert samhällsutveckling och mobilitet
Henrik Tegnér, strategi- och hållbarhetschef
Anna Vidlund, Senior Principal Management Consulting Energy
Linda Söder, Principal Management Consulting Energy
Jenny Ekman, Sales Director, Energy
Ulf Gustavsson, CDO Business Area Buildings Sweden
Christian Håkansson, Sr. Packaging Consultant, Digital Solutions
Lars Wikström Sales and Marketing Future Food, Food & Pharma

– Våra experter kommer att delta i ett flertal seminarier, bland annat Energi – är hållbarhet fortsatt prio ett eller kommer energikrisen göra att vi överger våra CO2 mål?, Inkludering och mångfald –  en affärskritisk fråga? Och kring 15 minuters staden nästa – stadsodling, persondrönare och smarta städer, säger Cathrine Sandegren.

Vilka frågor ska ni driva?
– Vi driver frågor inom hållbarhet, digitalisering och mångfald. Det gör vi i flera sektorer såsom infrastruktur, industri och energi.

Vilka vill ni helst träffa?
–  Vi träffar politiker inom energi och infrastruktur, energibolag såsom Vattenfall och OX2, SSAB, transportsektorn inklusive Trafikverket, Einride, Cake, men också andra intressanta aktörer som Allbright, PwC, Innovationsföretagen och Teknikföretagen. Och många fler.

Hur ser det ut jämfört med 2019 – ökar ni eller minskar ni er närvaro och investering i Almedalen?
– Vår närvaro är på liknande nivå som i 2019, vi ser till att vi har nyckelpersoner plats som gör skillnad och deltar i relevanta aktiviteter.

Alex Mörén