UPPDATERAD. Lars Lindblad, pr-konsult på byrån Kekst vill bannlysa en kollega som jobbar med en antivaccin-kampanj.

Aftonbladet och Expo har kartlagt hur motståndare mot covid-vaccinering är organiserade. Pr-konsulten Andreas Sidkvist, som driver egen byrå, ska enligt dessa två medier ligga bakom kampanjen ”Kavla ner”, som är en motkampanj mot ”Kavla upp” som har organiserats av kommunikationsbyråernas organisation Komm.

Lars Lindblad tycks rejält upprörd över Andreas Sidkvists agerande. Lars Lindblad skriver på Facebook:

”Det är inget annat än en praktskandal att en kommunikationskonsultföretagare som arbetar åt flera offentliga myndigheter, däribland Stockholms läns landsting, samtidigt är hjärnan bakom kampanjen ’kavla ner’”.

Lars Lindblad tycker vidare att ”denna foliehatt” omedelbart ”borde bannlysas från all offentlig verksamhet för hans samhällsfarliga arbete”.

Andreas Sidkvist säger till Aftonbladet han att kampanjen ”Kavla ner” syftar till att ”upplysa om att man inte behöver delta i ett ’medicinskt vaccin-experiment’”.

I ett sms till Dagens Opinion förtydligar Lars Lindblad:

”Orsaken till att jag kallar honom foliehatt är för hans uppseendeväckande kommentarer om 9/11, som Aftonbladet redovisat samt att ’Kavla ner’ inte är en ’informationssida för att informera om att man inte måste vaccinera sig’. Det är en plattform där man öppet sprider desinformation om påstådda bieffekter ’och faror’ med mera för att aktivt få folk att avstå. Dessutom uppmanar Sidkvist folk att riva ner affischer med offentlig information om välgrundade rekommendationer från Folkhälsoinstitutet. Då kan man inte samtidigt ha uppdrag för SLL och andra offentliga myndigheter som arbetar med att förhindra spridning av Covid. Det handlar inte om att informera om folks rättigheter, det är att motverka viktig samhällsinformation och att undergräva arbetet med att rädda liv.