Mellan september 2017 och februari 2018 retweetades Hanfi Bali närmare 22 000 gånger jämfört med tvåan Katrin Janouch med närmare 17 000. Först på plats sju kommer en icke högertwittrare, organisationen Vi står inte ut med närmare 11 000 retweets, när det gäller partipolitiska tweets.
 
Per Söderpalm, affärsområdeschef på Kantar Sifo delar med sig av sina tankar varför twittrarna på högerflanken toppar listan.
 
– Det har lite att göra med vad som är hönan och ägget. Twitter har blivit den sociala medier-kanal där frågor om invandring & migration, lag & ordning har diskuterats snarare än på Instagram och Facebook. Det har gjort att ett antal personer med högerprofil och med starka åsikter i båda dessa frågor har varit aktiva på Twitter, säger Per Söderpalm, som också påpekar att Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt låg på topplistan under november och december.
– På Twitter är det tydliga ställningstaganden som premieras. Det ska vara kort och kärnfullt. Det gör att åsikter som handlar om antingen-eller, inte lämpar sig så bra för Twitter.

Nu när Hanif Bali försvinner från Twitter, vad händer då inom detta segment, kliver till exempel någon annan in i det vakuum som uppstår eller minska kanske intresset för segmentet när marknadsledaren försvinner?
– Det vill vi inte spekulera i. Det får tiden utvisa.