– Vi vill vara en viktig del av att höja den generella nöjesstandarden. Vår ambition är att bli en av Europas bästa aktörer inom nöje, och att Stockholm ska bli en av Europas bästa nöjesstäder. Därför blev Visby ett naturligt steg för oss, säger Douglas Lagercrantz, CCO på Berzelii Group.

Han utvecklar:

 – Almedalen är en unik svensk företeelse som har utvecklats snabbt senaste åren till ett internationellt fenomen. Den nya nattklubben Ivy, med sin internationella standard och centrala placering vid Donners Plats, blir ett starkt tillskott till vårt nöjeskvarter och kommer skapa en förhöjd upplevelse till Almedalsbesökare.

Namnet Ivy, som betyder murgröna på engelska är också Gotlands landskapsblomma.  Det ska också återspeglas i inredningen.

 – Den exklusiva nattklubben med highend-känsla och influenser både från den nationella och internationella nöjesscenen, möter det gotländska. Vi bjuder på en internationell upplevelse med högklassig service och en musikkultur grundad i techno, house och hiphop.

Ivy öppnar klockan 23 och är öppen hela Almedalsveckan med plats för runt 200 gäster.

Vilken är målgruppen?
 – En lite mer erfaren målgrupp. Lokalen är liten, vi behöver inte släppa in många för att fylla lokalen, så vi kan välja våra gäster. Man skickar en förfråga om gästlista eller om drinkbord, men jag vill understryka att vi vill vara välkomnande och det är inte så att någon kommer att bli utesluten. Med rätt mindset och attityd är man mer än välkommen.

Douglas Lagercrantz rekommenderar att man bokar ett av totalt nio drinkbord, där minsta konsumtionen ligger på 15 000 kronor för ett sällskap.

 – Sedan har vi en gästlista och där blir det först till kvarn.

Vilka gäster vill ni särskilt få till Ivy?
 – Vi har en hel del spännande gäster som redan står på gästlistan, både nationella och internationella och som kommer att dyka upp. Men jag kan tyvärr inte berätta mer om det.

Almedalen är en arena för många som jobbar ideellt eller i gräsrotsorganisationer, vad kan det innebära att ni nu kommer med en exklusiv nattklubb till Almedalen som av många inte upplevs så up market?

 –  Spännande fråga. Vi kommer inte att neka någon på grund av värderingar. Alla är välkomna. Sedan är själva produkten mer exklusiv, vi släpper inte in för många utan vill behandla de som blir insläppta lite extra, säger Douglas Lagercrantz, som också berättar att det ”kommer fler satsningar riktade åt ett annat håll”.

 – Vi ska fortsätta utveckla vårt kvarter vid Donners Plats och göra det tillgängligt för alla som vill uppleva det.

Drömgäst, om du får välja helt fritt?
 – Carl XVI Gustaf. Kungen. Det vore fantastiskt att få bjuda hans majestät på en GT.