Listan innehåller de personer som bedöms ha störst möjlighet att styra över valrörelsen, men som inte är partiledare, folkvalda eller skattebetalda politiker.
Inför detta val är det mycket rött i toppen. Listan toppas av Socialdemokraterna ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson, som ju inte är folkvald. Tvåa kommer LOs förbundsordförande Karl-Petter Thorwaldsson, som har ryckt åt sig initiativet i valrörelsen och fått tjänstemannaorganisationerna Saco och TCO att blekna i jämförelse.

Trea kommer Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin, som spelar en central roll i att hålla ihop partiet, samtidigt som hon är ett viktigt ansikte utåt. Den som tycker att listan domineras allt för mycket av röda namn, kan se tillbaka på valrörelsen 2006. Hur många namn från Socialdemokraternas led, hade hamnat på listorna då?

Listan innehåller en hel del journalister. SVT Janne Josefsson, hamnar överst. Minnena från hans så kallade valstugereportage som bidrog att fälla Moderaterna år 2002. Ett tungt inflytande över hur valsedlarna kryssas har också Margit Silberstein, SVTs kommentator.
Högst upp bland Moderaterna hamnar partisekreterare Kent Persson. Det är han som ska se till att det knackas dörr och att humöret bland valarbetarna är på topp. Få pr-konsulter har med valutgången att göra. På listan hamnar Kreabs grundare Peje Emilsson och JKLs Göran Persson, som bekant har han även varit statsminister (s).

topptio
1. Magdalena Andersson, ekonomisk-politisk talesperson (s)
2. Karl-Petter Thorwaldsson, förbundsordförande, LO
3. Carin Jämtin, partisekreterare (s)
4. Janne Josefsson, reporter, SVT
5. Margit Silberstein, kommentator, SVT
6. Eva Nordmark, ordförande, TCO
7. Jan Larsson, valledare (s)
8. Lena Mellin, journalist, Aftonbladet
9. Kent Persson, partisekreterare (m)
10. Carola Lemne, vd, Svenskt Näringsliv
 
Hela listan finns i den senaste utgåvan av Dagens Opinions veckomagasin Veckans Brief.