Retriever konstaterar att Sverigedemokraterna dominerar på sociala medier under den senaste månaden vad gäller partiernas egen kommunikation på Twitter, Facebook och Instagram.
Sverigedemokraterna skapar störst engagemang för sina inlägg på alla tre plattformar och har flest följare på både Facebook och Instagram. Dock har Moderaterna flest följare på Twitter, medan Socialdemokraterna har stängt ner sitt Twitterkonto.

Enligt Retriever är Liberalerna det svagaste partiet i sociala medier, både när det gäller att att väcka engagemang och i antalet följare.

Retriever konstaterar att flera av inläggen som väcker störst engagemang går till angrepp mot motståndarna snarare än förmedlar partiernas egna förslag.

Socialdemokraterna som Moderaterna, Centerpartiets och Kristdemokraternas toppinlägg handlar om energifrågan. Liberalerna har hittills väckt störst engagemang med ett inlägg om utanförskapet. Miljöpartiet toppar med klimatfrågan. Sverigedemokraterna toppar inte med ett inlägg om någon politisk fråga utan om ett inlägg om fördelaktiga opinionssiffror. Vänsterpartiet skapar störst engagemang med sin kritik mot hemliga partibidrag.