I morgon kan kunder i Sverige, Norge och Danmark sköta sin bevakning och analys av medier med hjälp av Cision.
Då lanseras Cision Point Next Generation här. Ett system som funnits tillgängligt på en amerikanska marknaden i 4-5 år och har 10 000 kunder.
– I verktyget ska kunderna hantera hela sin kommunikationsprocess från att distribuera pressmeddelanden till att analysera mediebevakningen, säger Cisions Europachef Yann Blandy.
Tidigare erbjöd Cision även bevakning av analoga medier som dagspress, en verksamhet som avyttrades till Infopaq. Några pressklipp blir det inte frågan om framöver för Cisions del.
– Vårt erbjudande är 100 procent digitalt, om inte kunderna frågar efter något annat och vi kan hitta en leverantör som kan sköta analog bevakning. Själva ska vi inte göra det.
Tjänsten kostar från 1 500 – 2 000 kronor per månad.
Cision har närmare 1 500 kunder i Sverige. De kommer att få testa det nya systemet. Konkurrenter finns det gott om, exempelvis Infopaq, Meltwater, Find Agent, Retriever och Aitellu.
 – Vi har självklart stora förväntningar. Vi ska utveckla erbjudandet efter kundernas behov. Först kryper vi, sedan går vi och så springer vi, säger Yann Blandy.