– Med tanke på det enorma fokuset på partiledarna under Almedalsveckan och på att ett par av dem är relativt oerfarna i partiledarrollen så tyckte vi det skulle vara intressant om väljarna fick vända sig direkt till dem med sina råd och synpunkter, säger Anders Lindholm, vd för Demoskop.
 
Varför gör ni undersökningen?
– Almedalsveckan är möjligen årets sämsta vecka om man vill vara synlig. Den här är mer ett lite roligt sätt för oss att få ytterligare förståelse för hur väljarna resonerar.
Först ut är Centerpartiets partiledare som talade i går. Undersökningen visar att 83 procent, av C-väljarna har mycket eller ganska stort förtroende för Annie Lööf. Det är något större än för övriga partiledare inom Alliansen, men mindre än i synnerhet Jonas Sjöstedts som har ett stöd bland V-väljarna på 91 procent.
Råden från C-väljarna till sin partiledare handlar till stor del om att fortsätta i samma stil och att vara sig själv. C-väljarna anser också att Annie Lööf måste lyfta landsbygds-, miljö- och småföretagarfrågorna ännu mer och att hon är tydlig med partiets integrationspolitik.