Hur går valrörelsen?
– Det går väldigt bra. Vi har knackat betydligt fler dörrar än i förra valet. Vi vet att vi har en partiledare som verkligen mäter högt. När vi möter väljarna förstå vi att de tycker så bra om Magdalena Andersson. Så man är förhoppningsfull som partisekreterare, säger Tobias Baudin.

Valrörelsen verkar lugn och städad och det verkar inte hända så mycket?
– Det är bra drag i vår partiorganisation.  Men det är klart, nu har vi en opposition som inte har någon tydlig politik själva. Vi noterar att nästan allting handlar om oss socialdemokrater.   Det är bra, jag pratar gärna om vår politik, men det är anmärkningsvärt att de inte vill prata om sin egen politik.

Ni lyfter ju fram partiledaren som ert starka kort, men oppositionen anser att hon inte tar debatt och hon syns ju inte ute så mycket nu. Hur matchar ni fram Magdalena Andersson i valet?
– Frågar man svenska folket tycker de nog att hon syns mycket. De ger henne historiskt höga betyg. Men vi är många i vårt parti och som statsminister är det inte enkelt när man ska räcka till många delar av världen.

Håller ni henne undan?
– Nej, verkligen inte hon är angelägen om att driva valrörelse, men som vi alla vet har det hänt mycket i omvärlden med ett fruktansvärt krig i Ukraina, vi har haft en Natoprocess, hon får ägna tid och kraft åt många olika saker.

Hur matchar ni fram Magdalena Andersson den närmaste tiden?
– Hon kommer att vara ute och vara väldigt aktiv. Precis som jag tycker hon allra bäst om att knacka dörr och möta väljare.

När kommer nästa del i valmanifestet?
– Det vår vi återkomma till. Vi jobbar med det just nu. Vi har släppts två saker, ett permanent förhöjt tak i A-kassan och gratis kollektivtrafik för studerande.

Synkar ni er med de andra rödgröna partierna (MP, C och V) under valrörelsen?
 – Vi går till val som enskilt parti och fokuserar på den politik som vi tror är bäst för Sverige.

Har du möten med de andra partisekreterarna?
– Jag träffar flera partisekreterare men det finns inget kopplat till valrörelsen.

Vilka väljargrupper är särskilt viktiga för er?
– Vi har ingen sådan plan. För oss är det brett, vanligt folk. Det stora flertalet ska känna att ’Socialdemokraterna är partiet för mig’, säger Tobias Baudin.