I seminariet deltog Vänsterpartiets kommunikationschef Jenny Lindahl Persson och Moderaternas dito Martin Borgs. Båda har en gång i tiden jobbat på pr-byrån Hill & Knowlton.
Jenny Lindahl Persson berättade att Vänsterpartiet styr om sin kommunikation så att partiet ska nå en bredare väljarbas, bland annat bestående av LO-medlemmar.

– Vi försöker gå från det värderingstyrda för att vi vill få nya målgrupper. Vi behöver en väljarbas som delar vårt klassintresse. Vi måste ta tillbaka arbetarväljare. Men det är också läskigt för att de unga progressiva (där V är starka) är väldigt trendkänsliga.

Frågan om partierna ägnade sig åt negativt kampanjande kom upp. Jenny Lindahl Persson tog då Centerpartiet som exempel.

–  Det står i vägen för vår makt. Vi vill att alla ska se vilket problem de är.

På frågan om vad partierna skulle göra om de fick lägga fem miljoner på något i valrörelsen, svarade Martin Borgs.

– Sofie Wiklund.

Hon är den så kallade sidbytaren som nyligen lämnade Socialdemokraterna för att i stället jobba med Moderaterna.

Vad tycker ni om de andra partiernas valkommunikation?
 – Alla är ganska duktiga, faktiskt. Fast på olika sätt. Sedan är frågan vad som är kommunikation, det är snarare hur Nooshi (Dadgostar, V-ledare) agerar i ett antal frågor snarare än hur valaffischerna ser ut, säger Martin Borgs.

Han lägger till:

– Å andra sidan har vi misslyckats allihopa eftersom engagemanget för politik är relativt lågt.

– Det är svårt att bedöma. Det kan krocka. Partier kan ha politiska företrädare som har ett starkt sinne för vad som är bra kommunikation, vad som är ett fungerande narrativ och kan hålla fast vid det samtidigt som partiets har en kommunikationsavdelning som är jättedålig och inte gör ett enda rätt, valmaterialet är dåligt och det finns inga knappar att trycka på. Det kan vara tvärtom också, säger Jenny Lindahl Persson.

– SD har till exempel inte jobbat med mätningar, säger Martin Borgs.

–  Men de har talang för narrativ, säger Jenny Lindahl Persson.