Startskottet för värvningsoffensiven kommer direkt efter att SCB har gått ut med sin sista partisympatiundersökning innan valet 2022.

I den får Socialdemokraterna 31,2 procent i länet och 33,9 procent i staden jämfört med 28,3 och 16,9 procent för ärkerivalen Moderaterna. Tillsammans med V, MP och S samlar S närmare 54 procent i Stockholms stad.

– Vi är nu dem mest rödgröna majoriteten i landet. Det finns ett starkt stöd för ett maktskifte, säger Martin Nilsson, kanslichef för Socialdemokraterna i Stockholm.

Han har en idé om varför Moderaterna har svårt att matcha S i opinion i Stockholm.

– Att Moderaterna vill samarbeta med Sverigedemokraterna är ett beslut som inte stockholmarna gillar. Det ser vi tydligt. Vi går bra i Stockholm, men Moderaterna går också väldigt dålig.

Moderaterna samarbetar ju med Miljöpartiet (MP) i Stockholms stad. Får ni med er MP?

–  MP gick med i samarbetet för att SD inte skulle få en vågmästarroll. Vi räknar med att de kommer att vara med i ett progressivt styre. Väldigt många frågor har blivit liggande för att MP inte är överens med Moderaterna.

Martin Nilsson räknar kallt med att Karin Wanngård (s) tar över som finansborgarråd efter Anna König Jerlmyr (m) efter valet i september.

Det innebär att ett tiotal tjänstemän behöver anställda. Och Socialdemokraterna kör igång redan nu.

– Vi vill komma i gång och rekrytera nu och känner oss så pass trygga, säger Martin Nilsson och lägger till:

– Vi letar inte bara efter folk med partibok, utan efter rätt värderingar och åsikter och som vill bygga en bra stad. Sedan finns det även bra partiaktivister.