Sara Leffler Morge verkar veta vad hon vill. Kronan och en fjärdedel av aktierna.

– Vi blir fyra delägare så det blir väl lätt, svarar hon på frågan om hur stor ägarandel hon gör anspråk på.

Det innebär att grundarna Robert Svensson, Peppe Engberg och Mattias Andersson får maka på sig. Mattias Andersson får dessutom abdikera som vd.

 Efter en lunch med vännen Robert Svensson, kom de på att de skulle jobba ihop. Hon tillträder 1 augusti. 

– Friends är en liten pr-byrå med stora ambitioner och ett globalt nätverk i ryggen. De har duktiga och roliga människor som jag ser fram emot att jobba med.

På JG Communication var hon kundchef för telekomjätten Ericsson. Nu får den byråns vd Henrik Johansson ta över uppdraget. Ett uppdrag som kanske sitter löst.

– Det är klart att Ericsson är ett stort uppdrag. I dagsläget har jag inga planer på att ta med kunder från JG Communication.

Även om konsulter som Peppe Engberg gör en del public affairs på Friends handlar det idag mest om konsument-pr och inte alls företagskommunikation som Ericsson ägnar sig åt. Men så ska det inte vara framöver.

– Tanken är att vi ska använda mina erfarenheter. Vi har stora ambitioner. Och skillnaden mellan företagskommunikation och konsumentkommunikation blir mindre för var dag. Det handlar är ju ändå människor man pratar med.

Dina viktigaste uppgifter på Friends Agenda?

– För det fösta behöver de få struktur. Så vi vill stärka samarbetet med vårt nätverk Scholz & Friend. Jag har redan varit och pratat med deras vd i Tyskland. Vi ska jobba med globala kunder.