”Sju anledningar att inte reglera politikers övergång till näringslivet”
2. När har en avhoppad politiker använt sig av sin ställning i näringslivet på ett opassande sätt?
3. Är det inte så att i samma takt som medierna försvagas har intresseorganisationer och politiska partier stärkt sin förmåga till omvärldsbevakning och att det därmed finns fungerande bevakningsfunktioner, även om de inte ligger inom Bonnier och Schibsted?
4. Är det inte också så att näringsliv och politik idag är mer transparent och genomlyst av medborgare via sociala medier och att det i sin tur stärker bevakningen av samspelet mellan näringsliv och politik?
5. Om pr-branschen, som i Precis fall, tycker att branschens och politikernas förtroende skadas av allt för snabba byten, kan inte då pr-byråerna avhålla sig från att anställa färska politiker?
6. Hur ska det avgöras vad som är en rimlig karantän från fall till fall och vem ska avgöra det?
7. Slutligen, och håll i er nu, det finns faktiskt kompetenta statsråd från den förra regeringen som ännu inte har fått något jobb. Är det vettig att ropa efter regler när näringslivet har blivit så duktigt på att lobba själva att de knappt behöver anställda några toppolitiker?
Rolf van den Brink, ansvarig utgivare, Dagens Opinion
Tipsa dagens opinion
Lämna ett tips till oss. Observera att du är helt anonym och att källskydd tillämpas. Rätten att vara anonym är reglerad i svensk grundlag.
Lämna ett tips
Använd formuläret nedan för att tipsa oss. Observera att du är helt anonym och att källskydd tillämpas. Rätten att vara anonym är reglerad i svensk grundlag.