Den borgerliga proffs-opinionsbildaren Rebecca Weidmo Uvell ska förverkliga sin dröm och ställer upp i riksdagsvalet 2022.

Hon kommer att kandidera för Moderaterna för distriktet Stockholms stad.

– Det är det finaste uppdrag man kan få och det är något jag länge tänkt att jag skulle göra, jag bestämde mig för att kandidera för flera år sedan. Mitt engagemang i Moderaterna började när jag var 14 år och ville gå med i Muf Bålsta, men det fanns inget. Så jag fick vänta med att gå med tills jag började gymnasiet i Enköping.

Vilka frågor vill du profilera dig på?
  De frågor jag drivit i snart 7 år – fri företagsamhet, frihet, låga skatter och jaga slöseri med skatt. Och mycket hårdare tag mot de som inte följer de lagar och regler som gäller i Sverige. Klassiska moderata frågor egentligen. Jag hoppas folk uppfattar att detta är kärnan i allt jag gjort sedan jag 2012 inledde min karriär som opinionsbildare som krönikör på Aftonbladet.

Du är ju en erfaren kommunikatör, hur ska du kampanja?
 Jag tänker såklart använda all kunskap jag fått och hela min plattform för att bedriva en så stark provvalskampanj som möjligt gentemot medlemmarna i Moderaterna. Provvalet sker under hösten. Sedan får vi se om det räcker hela vägen.

Du är ju också en driven bloggare och det kan uppfattas som du har gått hårt fram med dina ’granskningar’. Hur kan det påverka din valrörelse?
 Mitt opinionsbildande arbete är det viktigaste argumentet för att rösta på mig. De som vill att jag ska chansen att förverkliga de idéer jag bildar opinion för kan nu se till så att det blir verklighet. Och att mina motståndare inte gillar det jag skriver är helt enligt spelets regler.

Ärligt, var får du mest möjligheter att påverka, där du är nu eller inne i riksdagshuset?
 Ge mig tillgång till riksdagens utredningstjänst och jag kommer att kunna hitta ännu fler märkligheter och systemfel. Det vore en dröm. Efter att ha varit en av högerns stora opinionsbildare i åtta år valåret är det dags att påverka systemet inifrån. Att vara den som stiftar lagarna och ha möjlighet att förverkliga en del av de förslag jag drivit i åratal.

Väl inne i riksdagen. Vad vill du får gjort där?
 Jag har en rätt lång lista på saker jag vill göra vid det här laget. Jag vill helt enkelt täppa till så många slöserihål det går i det offentliga systemet, se till att vi har ett så bra land som möjligt för företagare att skapa välstånd och arbete i och vara en vakthund för de grundlagsskyddade fri- och rättigheter vi har, som till exempel yttrandefriheten.

Det kan ju bli ett regeringsskifte och då behöver  M sannolikt stöd från SD. Hur ser du på det?
 – Jag tror många redan vet att jag är för samarbete med SD, en fråga jag själv drivit ett par år. Det finns många frågor som SD och M har en samsyn i numera.

Hur ska Moderaterna få till ett regeringsskifte? Vilka är regeringens svaga sidor?
 Personligen tycker jag att det är förvånande att den här trötta och svaga regeringen ens har det stöd den har idag. Vi behöver ett maktskifte och det tror jag många väljare vill. En handlingskraftig högerregering som på allvar kan lösa dagens problem, som en otroligt eftersatt integration, ett land där den ekonomiska friheten är lägre än på många år på grund av skadlig socialistisk politik och där tryggheten för vanligt folk är alarmerande låg.