På Dagens Opinions och Bumblewings lista över opinionsbildarna som väcker flest reaktioner på Twitter gick professorn och allmänläkaren och opinionsbildaren Professor Agnes Wold ut och försvarade Folkhälsomyndighetens hantering av spridningen av Corona-viruset. Det fick hennes antal reaktioner att ökade med 281 procent under förra veckan.

Agnes Wold inlägg som väckte mest reaktioner under förra veckan, vecka 10, lyder:

”Jag vet inte om ni alla, vissa av er en smula bortskämda, svenskar förstår vad vår Smittskyddsmyndighet och Folkhälsomyndighet just har räddat oss ifrån under föregående månad? Epidemisk spridning av ett nytt virus som vi varken har vaccin eller läkemedel emot än så länge”.

Det gav drygt 38 000 reaktioner och en tredje plats på listan. M-ledamoten Hanif Bali minskade med 22 procent, men höll ändå andra platsen med drygt 54 000 reaktioner. Klimataktivisten Greta Thunberg tappade 46 procent jämfört med föregående vecka och landade på närmare 537 000 reaktioner och en första plats.

Expressen-skribenten Viktor Barth-Kron ökade med 33 procent till 10 161 reaktioner, tillräckligt för en tiondeplats. Inlägget som väckte mest reaktioner för hans del, kommenterade statsepidemiologen Anders Tegnell, och lyder:

”Tegnell spelar imponerande högt. När det här är över kommer han antingen framstå som den enda coola mannen i Europa eller som… något annat”.