Minglet, som arrangeras tillsammans med Företagarna på söndagseftermiddagen, är dock fullsatt.
 
– Det är en fest för öppenhet och tillväxt där vi ska mingla lite och där några personer håller små mikro-appeller för hur viktigt det är med ett öppet samhälle och hur invandring och entreprenörskap hänger ihop. Det blir en motvikt mot det som händer dagen efter, säger Andreas Bergström, tillförordnad vd på Fores, och syftar på Sverigedemokraternas dag på måndagen.
 
Om två dagar brakar det loss i Almedalen. Mellan tisdag och torsdag håller tankesmedjan Fores totalt sju seminarier som kretsar kring deras fyra programområden: Miljö och klimat, migration och integration, ekonomiska reformer samt digitala rättigheter.
 
Gemensamt för nästan alla seminarier är blicken mot framtiden och frågan om hur vägen framåt ser ut.
 
Till exempel modererar Andreas Bergström ett panelsamtal på tisdagen mellan bland andra professor Assar Lindbeck, Carl B Hamilton (fp) och före detta riksbankschefen Villy Bergström om den ekonomiska krisen i Europa och hur man kan ta sig vidare. Författaren Philippe Legrain, som skrivit boken ”Immigrants – your country needs them” pratar med bland andra Yougov-chefen Peter Kellner om migration och integration i Europa och vart kontinenten är på väg och inför FNs kommande klimatrapport diskuteras bland annat hur Sverige kan nå klimatmålen.
 
På onsdagen har Fores också ett seminarium om tunga transporter och hur dessa kan bli mer hållbara, tillsammans med bland andra Scanias vd Martin Lundstedt, Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm och statssekreterare Daniel Johansson.
 
Googles policychef deltar också på ett seminarium lett av Jakop Dalunde, programchef på Fores och tidigare språkrör för Grön Ungdom, om upphovsrätten och hur den kan reformeras för att anpassas till dagens situation.
 
Jakop Dalunde håller också i ett samtal om den personliga integriteten på nätet, med bland andra Piratpartiets EU-parlamentariker Amelia Andersdotter. Diskussionen kommer bland annat handla om all den information som människor frivilligt lämnar på exempelvis Facebook och Google, något som är särskilt hett efter visselblåsaren Edward Snowdens avslöjanden.
 
– Det här var faktiskt planerat sedan innan, men det visade sig bli väldigt intressant, mer aktuellt än vi vågat hoppas på, säger Andreas Bergström.
 
Vad syftar er närvaro i Almedalen till?
– Det är dels ett tillfälle att få träffa folk som vi inte annars träffar. Vi har ju en väldigt aktiv seminarieverksamhet i Stockholm, med i snitt nästan ett seminarium i veckan. Men då är det främst politiskt intresserade i Stockholm som kommer. I Almedalen finns folk från hela landet och då kan man nå en bredare publik. Det blir som ett skyltfönster.
 
– Sedan träffar vi också folk. Jag själv ska träffa lite olika människor och har uppmanat mina medarbetare att också boka in träffar. Alla är ju där för att nätverka.
 
Vem ser du mest fram emot att träffa?
– Just nu håller jag faktiskt på att rekrytera en chef för vårt migrationsprogram, så jag ska vara lite diskret om vem jag träffar i samband med det. Men av de vi själva bjudit in så tycker jag Assar Lindbeck och Philippe Legrain är intressanta.