"Stockholmsregionen har Europas starkaste tillväxt och rankas i internationella sammanhang som en av världens attraktivaste städer. Det skapar förutsättningar för Stockholmsmässan att ta steget från att vara Nordens ledande mötesplats till att bli en internationell aktör i ännu högre utsträckning. En internationell satsning kräver expansionsutrymme och effektiva kommunikationer. En etablering med en egen järnvägsstation i anslutning till Stockholm Arlanda Airport skapar dessa förutsättningar.
 
Om Stockholmsmässan i Älvsjö skulle ha planerats idag så hade den likt andra stora mässor runt om i världen placerats vid den internationella flygplatsen. Ett bra exempel är Hong Kong som rankas som världens bästa flygplats där den internationella mässan, Asia World Expo är en integrerad del av flygplatsen.
 
Även om jag tror det finns förutsättningar och mycket goda skäl som talar för att en internationell mässa vid Arlanda skulle kunna stå på egna ben så skulle ett samgående med Stockholmsmässan ge en flygande start. Dessutom ser jag ett mycket närmare samarbete med Uppsala som med sitt prestigefyllda universitet och sitt dynamiska näringsliv har alla möjligheter att både bidra och dra fördelar av satsningen. Fler internationella event i regionen skulle även medföra fler direktlinjer med flyg ut i världen, vilket ökar regionens konkurrenskraft.
I anslutning till mässan bör en permanent utställning skapas med inspiration från de svenska paviljongerna i samband med världsutställningarna. Här ska skandinavisk industri, forskning, turism, musik, design och liknande visa upp sig på ett spännande och spektakulärt sätt. Ett skyltfönster mot världen och ett givet besöksmål för utländska besök i Skandinavien. Något som idag inte finns.
 
Mitt förslag och den detaljplan som nu finns innebär att en ny järnvägsstation placeras mitt i mässan med möjliga förbindelser med både pendeltåg, fjärrtåg och Arlanda Express. Detta läge blir därmed unikt för att bygga vidare på Stockholmsregionen som en internationell destination."

Per Taube
, ordförande och huvudägare i Arlandastad Holding