Peter Wolodarski – efter Anders Borg och Fredrik Reinfeldt – landets mäktigaste opinionsbildare diskvalificerar Veronica Palm som Socialdemokraternas nästa partiordförande på grund av hennes twitter.
 
Peter Wolodarski följde Veronica Palm några dagar på twitter och konstaterar: “Efter en vecka med statsministerskandidaten Veronica Palm inser man att Socialdemokraternas kris har alla förutsättningar att fördjupas.” Peter Wolodarski är förundrad över att Palm twittrar om triviala saker som att hon tvättar för hela familjen, har en lunchdejt med en namngiven socialdemokrat, att någon i tunnelbanan har ätit för mycket vitlök, att hon har fått en ny mobil och missat att stiga av tunnelbanan.
När jag läser Peter Wolodarskis ledare undrar jag vad politikerna ska twittra om: banala saker för att kunna vara någorlunda ärliga som Veronica Palm eller om politik där man kör den officiella retoriken, det vill säga propaganda som Carl Bildt.
 
Utrikesminister Carl Bildt och migrationsministern Tobias Billström har hamnat i blåsväder sedan Svenska Dagbladet med hjälp Wikileaks avslöjat om vad som egentligen dessa två ministrar sa när de var på besök i Bagdad i september 2007.
Svenska Dagbladet skriver:
”Ministrarna ska enligt amerikanerna dessutom ha påpekat att de flyktingar som anlänt till Sverige efter 2003 var svårare att integrera i samhället, eftersom de kom ’blottställda, lågutbildade, och utan yrkes- eller språkkunskaper’”.
Och vidare:
”Bildt och Billström nämnde också flera mycket uppmärksammade hedersrelaterade mord som utlöst fler krav från svenska folket på hårdare invandringspolitik”, förklarar man vidare i rapporten.”
Kollade vad Carl Bildt skrev om det här besöket i Bagdad 2007 på sin blogg. Inte med ett ord nämner Carl Bildt att han som villkor för att öppna den svenska ambassaden i Bagdad krävde att Irak ska skriva under ett avtal om att emot flyktingar från Sverige. Däremot skriver han att pratade om skapa fred i regionen.
När jag läser Peter Wolodarskis dom över Veronica Palms twittrande inser jag att jag föredrar hennes triviala inlägg i sociala medier framför Carl Bildts utstuderade politisk retorik på hans blogg. Carl Bildt skriver lila lite om politikens kärna på sin blogg som Veronica Palm twittrar. På nåt sätt föredrar jag banaliteter framför propaganda.

Av Tonchi Percan