Förra året delade Vårdförbundet ut bärkassor med en debattartikel med fackets viktigaste budskap på som tryck. Året innan ställdes 3 000 kors ut vid Visby flygplats för att visa hur många varje år dör på grund av vårdskador. Året dessförinnan körde Vårdförbundet sin kampanj Fullt ut där de spärrade av vissa områden i Almedalen.
 
För alla tre pr-insatser vann de en nominering till Westanders pris Hetast i Almedalen. Hittills har de inte lyckats knipa segern, men kanske ändras det i år.
 
Exakt vad som planeras är dock oklart.
 
– Vi har en viss tradition och brukar hitta på något kul, men riktigt vad vi hittar på säger vi inte i förväg, säger Vårdförbundets kommunikationschef Alf Lindberg som inte ens vill uppge om de än är klara med vad de ska göra.
 
– Jag säger ingenting, fortsätter han.
 
Vårdförbundet har annars ett antal seminarier i Almedalen i år. Bland annat ett om vårdsäkerhet och ett om behovet av fler specialistutbildade inom vården. Dessutom lanserar facket antologin ”Genusyrsel och normuppror”.
 
Däremot växlar de ner närvaron något och totalt åker cirka 15 personer till Visby, varav tio är ledamöter i förbundsstyrelsen.
 
– Vi är lite färre än tidigare, men ganska många ändå, säger Alf Lindberg.