Undersökningen är gjord av Demoskop på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för Iniziopanelen som speglar svenska folket. Målgruppen är allmänheten 16 år och äldre. Undersökningen omfattar 2 255 intervjuer under perioden 21 augusti – 4 september 2023 och är genomförd som en webbundersökning.

Demoskop har slagit samman resultaten på svaren vilken som är den viktigaste frågan och vilken annan fråga som är viktig.

Lag & ordning är den viktigaste frågan följd av Sveriges Ekonomi med sjukvård på tredje plats. Dock anser endast 7 procent att sjukvård är den viktigaste frågan. Flest, 24 procent, anser att ekonomi är den viktigaste frågan.

På frågan hur väl Tidö-partierna har levererat på vallöften anser 63 procent att partierna inte har levererat så väl / inte alls. 29 procent anser att Tidöpartierna har levererat mycket / ganska väl.

Kristdemokratiska väljare är mest nöjda (71 procent), följt av Moderaterna (67), Sverigedemokraterna (57) och Liberalerna (53).

Mins nöjda är Miljöpartiets väljare (0), Socialdemokraterna (4), Vänsterpartiet (6) och Centerpartiet (10).

Tidöpartierna anses ha drivit framför allt försvar och säkerhet i en mer positiv riktning (40 procent), följd av lag & ordning (37) och misslyckats mest med drivmedelspriser (15) och Sveriges ekonomi (15).