I bloggosfären är fackfrågorna främst ett socialdemokratiskt ämne. Det ska nu Unionen ändra på.
– Vi vill ha bra kontakter med alla som opinionsbildar på nätet. Vi har redan ganska goda kontakter med de socialdemokratiska bloggarna, nu vill vi väcka ett intresse även hos borgerliga bloggare, säger Johan Ulvenlöv, ansvarig för digitala medier på Unionen.
 
Facket har därför bjudit in fem borgerliga bloggare till ett möte på onsdag nästa vecka, där de kommer att presentera förbundets profilfrågor, som kompetensutveckling och problematiken kring det gränslösa arbetet
– Vi hoppas att det här ska fungera som en aptitretare, att de får med sig en nyfikenhet på de frågor som vi driver, säger Johan Ulvenlöv.
 
De inbjudna bloggarna är Fredrik Antonsson, som driver satirbloggen Tokmoderaten på Nyheter24, Martin Edgélius, även han på Nyheter24, Mary X Jensen, som skriver på Mina moderata karameller, Maria Hagbom samt Den hälsosamma ekonomisten Mattias Lundbäck.
– Att vidga vyerna är alltid bra, vi har mycket att lära om fackföreningarna vi Moderater och Unionen är föredömliga eftersom de är opolitiska. Det vill jag se mer av, säger Fredrik Antonsson om mötet.
 
Han tillägger:
– Jag var själv med Kommunal för länge sedan, men lämnade när jag insåg att mina pengar gick till att subventionera mina politiska motståndare. Det är då rätt skönt att Unionen tänker mer på medlemmerna.
 
Vad förväntar ni er?
– Att få lite mer kött på benen, höra vad de vill, och även få föra fram vad vi tycker och tänker vad gäller fackföreningar.
 
Ardalan Samimi