Talmannen Andreas Norlén börjar tappa tålamodet med den tröga regeringsbildningen. Nu föreslår han att Ulf Kristersson (m) bildar en regering som det ska röstas om nästa vecka i riksdagen.

Andreas Norlén berättar att Annie Lööf har sagt sig villig att sondera förutsättningar för en regering , men att två allianspartier har motsagt sig detta.

 

– De poänglösa samtalen måste få ett slut, säger Andreas Norlén, på en presskonferens.

Han nominerar Ulf Kristersson som statsministerkandidat. Vilka partier Ulf Kristersson i sin tur vill ha med i en regering ska dem moderata partiledaren återkomma till. Nästa vecka är det tänkt att det ska röstas om en regering ledd av Ulf Kristersson. Han har begärt att  Ulf Kristersson innan nomineringen bett om att få uppgifter om vilka partier som ska ingå i en regering ledd av Ulf Kristersson. Därefter kommer Andreas Norlén att föreslå Ulf Kristersson till statsminister om en vecka.

Ulf Kristerssons får en vecka på sig att bilda en regering som riksdagens kan tolerera. Bland annat behöver han förtydliga sitt tidigare förslag presenterat på Facebook.

– Det finns ett behov av att tydliggöra Ulf Kristerssons förslag. Det har framkommit att man (de andra partiledarna) har ett behov av det.