Om uppgifterna i TV4 stämmer, och Håkan Juholt smet bakvägen från dagens presskonferens till Oskarshamn för att förbereda sin avgång, så var det ett klokt beslut av VU. Och mänskligt.
 
Jag känner inte Håkan Juholt och har inte pratat med honom. Han verkar vara den där lite för bullriga killens som skarvar lite extra på middagen, glad, jovialisk, lite plump, skojfrisk. Det har varit smärtsamt att se hur denna alltför spontana och oslipade man har fått löpa medialt gatlopp, hur han har kallats Åsa Nisse av de egna, omgivits av sina närmaste medarbetare som inte har sagt att de har fullt förtroende för honom. Han har varit starkare än de flesta och kört vidare, vidare, men den sista tiden verkar han ha tappat kompassen, självförtroendet och agerat och sagt det som han tror är rätt, utan att veta själv. Kanske har han tappat kontakten med sitt inre. Jag vet inte.
 
Om Socialdemokraterna nu är partiet där omtanken om medmänniskan står högt på dagordningen, behöver mannen tas av banan. Han tog ett jobb få andra ville ta. Han tog ett jobb han inte borde ha fått. Han fick skit för det. Nu kan det mänskliga partiet visa vad det går för och ge honom en hygglig avgång innan han mals ner, hans familj går sönder , han liv blir sönderförnedrat.  

Det finns säkert något jobb inom rörelsen.