Där har hon jobbat som pr-konsult i två år. Innan dess jobbade han på fackförbundet Vision och kommunikationsbyrån Gullers Grupp.
 
Anna Jönsson gjorde igår sin första dag som kommunikationschef på Svensk Dagligvaruhandel.
 
– Det känns kanonbra. Jag tycker att det är en otroligt spännande bransch, som dagligen möter många människor. Det är också en organisation som i dag jobbar väldigt aktivt med ett antal frågor, som till exempel matsäkerhet, hållbarhet och folkhälsa som jag ser att man kan utveckla och jobba mer med kommunikativt, säger hon.
 
Rollen som kommunikationschef är ny och är ett led i branschorganisationens ambition att bli mer proaktiv.
 
– Jag ska förhoppningsvis skapa uppmärksamhet kring ett antal fokusfrågor som medlemsföretagen identifierat men också se till att vi blir mer tillgängliga i branschgemensamma frågor.
 
Kommunikationen rattas helt av Anna Jönsson som kommer att rapportera till vd Karin Brynell.
 
Vad tar du med dig från Reformklubben?
– Väldigt mycket. Att jobba som konsult innebär att man får jobba med många frågor och att man får en väldigt stor verktygslåda. Jag får med mig en enorm bredd inom kommunikationsområdet som jag kommer att ha stor nytta av. Det är också en fördel att ha jobbat som konsult när man går till en branschorganisation, där det handlar om att få ett bra samarbete med medlemsföretagen.
 
Standardfrågan: Vad får du för lön?
– Standardsvaret: Det behåller jag för mig själv, säger Anna Jönsson.