UPPDATERAD. Helgens oroligheter i Malmö och Ronneby har väckt heta känslor på Twitter. SSUs kommunikationschef Youbert Aziz har skickat ett inlägg med adress Muf som enligt Moderaternas ungdomsförbund är ”bortom anständighetens gräns”. Men Youbert Aziz ber inte Muf om ursäkt.

Inlägget som fick bägaren att rinna över för Youbert Aziz kom från Filip Seiman, vice riksordförande för Moderat skolungdom. Han ställer en direkt fråga till Youbert Aziz:

”Har du slutat ursäkta antisemitiska ramsor från förbundet du arbetar för?”

Svaret från Youbert Aziz lyder:

”När fan har jag någonsin ursäktat antisemitiska ramsor. Har inte du någon MUF-fest att gå på för att begå sexuella övergrepp mot minderåriga?”

Simon Johansson, generalsekreterare för Muf hälsar kommenterar via mejl:

”Jag häpnar över nivån som SSU väljer att debattera på. Det är bortom anständighetens gräns att rikta helt grundlösa anklagelser om så allvarliga brott mot en enskild medlem i ett annat ungdomsförbund. Jag tycker att Youbert ska fokusera på politik istället.”

Runt klockan 22 hänvisar Youbert Aziz till ett inlägg på Twitter som han har lagt ut.

Han skriver:

”Det går knappt en dag utan att jag och SSUare får ta emot ogrundade antisemit-anklagelser från medlemmar från högerns ungdomsförbund. Detta på grund av enstaka personers oacceptabla ageranden för några år sedan”.

Youbert Aziz ber också om ursäkt, men bara de personer som har utsatts för Mufs ”övergrepp”.

”Varken jag eller SSU vill se ett politiskt samtalsklimat där hela ungdomsförbund blir stämplande för enskilda medlemmars oacceptabla beteenden. Det var poängen jag ville ha fram. Jag borde ha skrivit det på ett annat sätt. Till dem som utsatts för övergrepp inom och utanför Muf vill jag rikta en ursäkt för att jag använder era erfarenheter som politiskt slagträ”.