Det var Anders Gerdin, tidigare chefredaktör för Aftonbladet, numera pr-konsult och lobbyist åt Rentspel, som ordnade en hearing i riksdagen i går.
 
Hur kom ni in i riksdagen?
 – Det var inte så svårt. Riksdagsledamoten Gustaf Hoffstedt (m) brinner för frågan och är emot spelhyckleriet, ordande en hearing.
 
I panelen satt förutom Anders Gerdin även Petter Nylander, tidigare vd för TV3, Unibet, också han lobbyist för Rentspel. Anders Gerdin hade också bjudit in sin tidigare kollega inom Schibsted Raoul Grünthal,, koncernchef för Schibsted.
 
Pitchen till riksdagen var att den svenska mediebranschen hotas.
 
”För kvällstidningarna och deras sajter är spelannonser oerhört viktiga och avgörande för ekonomin. Om det skulle bli omöjligt att bedriva kommersiell kvalitetsjournalistisk från Sverige, såsom exempelvis Aftonbladet gör idag, så skulle en av konsekvenserna kunna bli att delar av tidningsbranschen tvingas flytta verksamheten utomlands”, sa Raoul Grünthal, enligt ett referat på Rentspel.se.
 
Samtidigt kan TV3 och Kanal 5 sända spelreklam eftersom de sänder under brittisk lag från London.
 
– Resonemanget bygger på en rapport skriven docent Henrik Jordahl, förklarar Anders Gerdin.
 
 Rent Spel har fått "ett par miljoner kronor" från spelbolag som Unibet, Ladbrokes, Expekt, Paf och Pokerstars.
 
Anders Gerdin är nöjd med insatsen i går.
 
– Alla riksdagspartier var där utom Miljöpartiet och Sverigedemokraterna. Vi fick bra respons och Folkpartisten Johan Pehrson var aktiv efter vår linje.
 
Anders Gerdin hoppas på debatt och redan har PM Nilsson på Newsmill hört av sig.