En tidigare anställd på banken och livbolaget Skandia, pekas av Palmeutredningens åklagare ut som -Sveriges förra statsminister (s) Olof Palmes mördare. Presschefen Pontus Haag berättar vad det innebär för varumärket och förtroendet.

I och med utpekandet av den förra medarbetaren Stig Engström som gärningsman, kommer Skandia att förekomma flitigt i både svenska och internationella medier under mindre gynnsamma former.

– Han har figurerat i medier i 34 år vid olika tillfällen och de sista åren flera gånger per år, så det har funnits med oss, säger Skandias presschef Pontus Haag, och lägger till:

– Hittills har det inte påverkat vårt varumärke och förtroende tidigare. Vi får se hur det går nu. Men jag tror att våra kunder och allmänheten kan skilja på företaget saker som hände för 34 år sedan med en före detta anställd.

Får ni mycket mediefrågor om ”Skandiamannen”?

– Faktiskt inte. Vi får väldigt få frågor från svenska medier och har inte fått någon fråga från utlandet.
Pontus Haag vet inte säkert när Stig Engström lämnade Skandia. Klart är i alla fall att Skandia för runt tio år sedan flyttade huvudkontoret till Lindhagensgatan i Stockholm och att kontoret på Sveavägen byggts och numera har Klarna som stor hyresgäst.