Med hjälp av ”big data”, försäljningsdata och besöksstatistik har Ica kartlagt förändrade matvanor och inköp under corona-epidemin , mars-maj.

Ica har identifierat fem förändrade matvanor.

  1. Bakning ökar och matbakning mer än sötbakning.
  2. Traditionella rätter och husmanskost ökar, inte minst pannkakor.
  3. Met matlagning i hemmen, sökning på recept ökade 54 procent. Inköp av lök ökade med 14 procent.
  4. Bunkring i början av krisen. I början av corona-utbrottet ökade försäljningen kraftigt av varor som håller länge.
  5. Mer guldkant i vardagen genom ökade köp av bearnaisesås och juicer. Sökningar i receptkategorin “frukost-brunch” ökade på ica.se.

 

recept som ökade mest under mars-maj

  1. Hasselbackspotatis (+174 procent)
  2. Lax i ugn med citron (162)
  3. Raggmunk (150)
  4. Potatis- och purjolökssoppa (142)
  5. Kålpudding (132)
  6. Bakad potatis med skagenröra (131)
  7. Köttfärslimpa (123)
  8. Ugnspannkaka (112)