– Vi finns på plats under hela veckan för att hjälpa våra kunder, sammanföra intressanta personer med varandra och anordna vårt traditionsenliga mingel. Vi har alltid haft som ambition att vara en mötesplats där vi kan få ihop både intressen och kompetenser och våra mingel är just det. Almedalen är också ett bra tillfälle för oss själva att gå på seminarier och möta personer som vi skulle vilja samarbeta mer med, säger Seher Yilmaz.
 
Hon är public affairs-konsult på Prime och är en av de cirka 40 konsulter från byrån som kommer vara på plats samtidigt under veckan.
 
– I och med att hela Almedalsveckan blir större, kommer även vi att vara något fler konsulter där, säger hon.
 
Vilka blir era viktigaste aktiviteter?
– Självklart är våra kunder och de uppdrag vi genomför för dem våra viktigaste aktiviteter under veckan. Utöver det ser vi väldigt mycket fram emot våra mingel som brukar bli väldigt lyckade då så många människor från alltifrån politiken, näringslivet, media och offentlig sektor får möjlighet att mötas i vår trädgård.
 
Vilka kunder jobbar ni med där?
– Exempelvis hjälper vi Skanska med innehåll och marknadsföring av deras seminarium den 4 juli där medverkande är bland annat Enrique Peñalosa som tidigare var borgmästare i Bogota i Colombia och där han under ett par år lyckades förvandla staden från en av världens mest kriminella städer till en stad som stadsplanerare världen över har som förebild, säger Seher Yilmaz.
 
Prime anordnar dessutom sitt rosémingel – men den här gången är det inte Fredrik ”Feffe” Andersson, som i våras lämnade byrån, som håller i det.
 
– Vi kommer att i Almedalen att anordna roséminglet för elfte året i år, då tycker vi att lite förnyelse kan vara på sin plats. Därför kommer vi att varje kväll bjuda på ett intressant samtal med en aktuell person. Exempelvis kommer besökarna att få lyssna på ett kortare samtal med Dan Eliasson, generaldirektör på Försäkringskassan under onsdagen. På samma sätt har vi till måndagens mingel bjudit in ekonomen och journalisten Philippe Legrain, säger Seher Yilmaz.