Pr-byrån Primes klassiska rosémingel-näste i Almedalen är på väg att säljas för en saftig slant.

Fastigheten, som ligger på Strandvägen i Visby, är ute till försäljning via mäklarna Svensk Fastighetsförmedling. Och säljaren tänker sig inga kaffepengar för fastigheten där Prime har hållit till i över ett decennium under Almedalsveckan.  Utropspriset ligger på 38 miljoner kronor, närmare 90 000 kronor per kvadratmeter. Köparen får då 423 kvadratmeter fördelade på 15 rum samt en tomt på 998 kvadratmeter och kanske en svag doft av utspillt rosévin. För Primes rosémingel i trädgråden har varit välbesökta och sannolikt har en större andel av Almedalsbesökarna någon hamnat där med en plastmugg med ljummen dryck.

– Om trädgårdar kunde prata så skulle just denna ha mer än de flesta att berätta, säger Hampus Knutsson på Primes pa-avdelning och reflekterar över prislappen:

– Visst, prislappen är hög men det motsvarar sannolikt bara en bråkdel av värdet som trädgården har inneburit för våra kunder genom åren genom mingel och alla intressanta möten.

Vad innebär det för Primes arrangemang under Almedalsveckan om huset säljs? – Det är för tidigt att svara på. Men man ser ju enormt mycket fram emot att kunna ses och mingla igen när det är möjligt.