Årets Almedalsvecka är inledd. Trots att de körs digitalt via Almedalen Play är en del personer och arrangörer på plats.

Dagens Opinion får tag på Mia Stuhre, projektledare för Almedalsveckan på Region Gotland, precis efter att hon har lyssnat på V-ledaren Nooshi Dadgostars tal.

–  Jag satt på en bänk vi stora scenen. Det var jag och fyra damer. Det var faktiskt rätt nice, även om man saknade folkhavet, säger hon.

Under dagen har hon också stött på Kvartals redaktör Staffan Dopping, Stefan Permander på projektbolaget och landshövdingen Anders Flanking samt pratat med den nu så aktuella talmannen Andreas Norlén på länk.

Även ett antal aktörer är på plats och arrangerar olika saker.

Business Arena håller ett antal evenemang och bjuder in till fysiska seminarier och har lite gäster på plats.

Svenska Spel arrangerar seminarier.

På plats är även Social Venture Networks, ett amerikanskt nätverk för miljö och klimat, med medlemmar som Coop och Max, som medlemmar. De sänder på plats från Clarion.

Östsvenska Handelskammaren, som brukar ligga bakom East Sweden, är på plats.

Freja Forum liksom Internationellt Center för lokal demokrati har seminarier på plast.

Även Region Gotland arrangerar seminarier bland annat om digitala hjälpmedel inom omsorgen och fossilfri och grön omställning.

Almedalsveckan Play har samlat 725 arrangemang.

Bland pr-byråerna märks Prime som är på plats i sitt hus med 34 medarbetare för en intern skrivarkurs.

Stiftelsen Stockholm Philanthropy, International Youth Think Tank, International Institute for Democracy och Electoral Assistance samt Athens Democracy Forum sänder ett seminarium från Kalifornien där bland annat USAs förra utrikesminister Madeleine Albright och Sveriges nuvarande, Ann Linde deltar den 7 juli.

– Vi ser att det händer mycket digitalt, men det blir lite konstigt när det inte sker i det fysiska rummet. Men vi hoppas lära oss jättemycket som vi kan ta med oss till nästa år.