Förra året ställdes den in helt, på grund av corona-pandemin. I år blir Järvaveckan av, men som en livesändning från en studio i Rinkeby.

Järvaveckan Live går av stapeln 2-6 juni med 100 timmars livesändning i olika kanaler med Jarvaveckan.se som bas.  Järvaveckan kommer också att blicka er utåt med programpunkter från olika orter. För produktionen står produktionsbolaget Delta Studios. Järvaveckan Live anordnas i samarbete med Stockholms stad och Gålöstiftelsen.

”En av styrkorna med Järvaveckan är samtalen och möten mellan människor som annars inte hade ägt rum på grund av segregationen. Järvaveckan har samlat politiker, företag och medborgare i förorten så att vi kan tala med varandra istället för om varandra. Med Järvaveckan Live har vi möjlighet att bygga vidare på det och låta publiken besöka och höra röster från fler platser i Sverige”, kommenterar Ahmed Abdirahman, vd på stiftelsen The Global Village som arrangerar Järvaveckan.

Partners till Järvaveckan Live är bland annat Axel Johnson, Gullers Grupp, MTR, Swedbank, Dina försäkringar, Ericsson, Riksbyggen, Einar Mattsson, Unionen, TCO, Rinkeby 50 år och Familjebostäder.