Med Almedalsveckan och Järvaveckan som förebild kör Village Impact Fund igång Frihamnsdagarna.

Frihamnsdagarna ska hållas 3-4 september i Frihamnen i Göteborg.

Grundarna är David Björneloo, som var med och grundande Gullers kontor i Göteborg, och  Ali Tabrizi, som utvecklingschef på Bostadsbolaget.

Programmet ska bestå av ”seminarier, debatter, tal och workshopar”, liksom Almedalsveckan, men det blir också ”kultur, mat, musik och dans”, liksom Järvaveckan.

”För det första finns det stora behov att fylla, för det andra en stor längtan efter att ses och för det tredje finns många starka aktörer som vill förändra och en stor efterfrågan på en mötesplats som liknar Almedalen i Göteborg”, förklarar David Björneloo.

Årets arrangemang är en pilot. Nästa år vill arrangörerna hålla till i Jubileumsparken.

”Vi arbetar för att det ska bli ett återkommande evenemang som på sikt får hela staden att bubbla av samtal och engagemang. Men eftersom vi inte vet hur pandemin utvecklar sig arbetar vi med två scenarier. Det ena är helt öppet för göteborgare att besöka och delta. Det är det vi vill. Om det inte är möjligt kommer vi att upprätta separata scener med tydligt avstånd så seminarier och tal kan streamas och på så sätt tillgängliggöras”, kommenterar Ali Tabrizi.