Ikem, Innovations- och kemiindustrierna lanserar först april i är ”initiativet Kemiska tidsresor” som ”syftar till att ’skicka tillbaka’ kemiska innovationer i tiden för att påskynda klimatarbetet och lösa morgondagens utmaningar redan idag”.

Jonas Hagelqvist, vd Ikem första-aprillar sig:

”Genom att utnyttja den senaste tekniken inom kvantmekanik och kemisk syntes, har vi utvecklat en metod för att projicera våra hållbarhetsinnovationer bakåt i tiden. Detta kommer att ge oss en unik möjlighet att redan idag dra nytta av morgondagens lösningar,”.

 

Mediekanalen Boktugg presenterar en ”påskchock” som har fått en och annan i bokbranschen ”att sätta påskägget i vrångstrupen”. Dagen i ära presenterar Boktugg ett ”ett radikalt EU-förslag som innebär ett förbud mot pappersböcker 2030”.

Och inte nog med det, Boktugg presenterar även tesen att Camilla Läckberg och Leif GW Persson ”släpper en ny deckarserie i höst” och ”kanske som en trio tillsammans med Pascal Engman”.

 

Pr-tjänsten Mynewsdesk lanserar “Lunar Analysis” som ett nytt affärsområde som kombinerar artificiell intelligens och astrologi.

”Som pionjärer när det kommer till att underlätta kommunikation genom teknologi har vi länge varit medvetna om synergierna mellan mänsklig intuition och artificiell intelligens. Att vi nu integrerar astrologisk analys i vår plattform ger oss ytterligare ett lager i kommunikationsarbetet, och bekräftar också vårt stora åtagande till innovation”, skojar Louise Barnekow, vd på Mynewsdesk.

 

Vinoteket presenterar planer på ”Vinbilen” som ska vara ”en glassbil för vuxna”.

Vinoteket skriver i sitt pressmeddelande:

”Att köpa vin på samma sätt som du köper glass av glassbilen, av en bil som kör runt i bostadsområden runt om i landet. Visst låter det som en dröm? Nu kan du vara med och påverka var Vinbilen ska leverera vin i sommar”.

 

Sveff, Sveriges Färg och Lim Företagare, har lagom till första april utvecklat en roller med inbyggd generator som alstrar ström och därmed kan ladda målarens mobiltelefon.

”El-genererande rollrar kommer kanske inte göra en jättestor skillnad för elförsörjningen, men mikrogenerering är det nya svarta inom elsektorn, och när fler sådana här lösningar inom alla samhällssektorer kommer på plats kan det bli ett betydande bidrag”, pressmeddelar Olof Holmer, vd för Sveff.

Tankesmedjan Katalys är ”så glada att kunna meddela att våra förhandlingar med Roger Akelius gått i lås” så att det första ”Ernst Wigforss-gymnasiet” kan öppna i ABF-huset i Stockholm. Detta gymnasium står för en ”klassisk reformistisk bildningssyn, där den vanliga undervisningen blandas upp med valbara kurser i bland annat ’arbetarsång’, ’proletärdikt’ och ’arbetarrörelsens historia och filosofi’.