Det är Karin Hagman som blir chef för Kommunals kommunikationsenhet med start idag, 15 juni.
 
Innan hon kom till Hero jobbade Karin Hagman på Hyresgästföreningen. Hon efterträder Lott Jansson, som i dag jobbar i statsminister Stefan Löfvens stab. Karin Hagman blir chef över 17 personer på kommunikationsenheten.
 
– Det är fantastiskt att jobba för de människor som bär upp hela den svenska välfärden och det finns många utmaningar, säger Karin Hagman.

Vilka är utmaningarna?

– Kommunal vill ju rekrytera (medlemmar), så det gäller att få tag på de oorganiserade. Det är ingen hemlighet att Kommunal inte ligger stå bra till i anseendemätningar. Det ser jag som ett guldläge att komma in och förändra. Sedan är det en stor avtalsrörelse på gång.
Rekryteringen skedde via rekryteringsföretaget Hammer & Hanborg.
– De hade väl fått mitt namn eftersom jag har rätt bakgrund till jobbet. Så jag sökte jobbet.

Du var inte så lång tid på Hero?
– Det var jätteroligt där. Jag jobbade med roliga kunder som Svenska Turistföreningen och läkemedelsbolag och jag har fått bredda mig. Så det fanns ingen konflikt. Det var jobbet på Kommunal som var så lockande att det inte gick att tacka nej till.

Vad blir den största skillnaden på Kommunal med sig som chef?
– Jag hoppas vi ska få en mer samlad kommunikation och tänka mer långsiktigt framåt och jobba med ett Kommunal i hela landet. Detta har jag stor erfarenhet av från Hyresgästföreningen.

Vad får du för lön?
– Ja, men det säger man aldrig. Jag är nöjd.