Anne-Catherine Worth har tidigare jobbat som bland annat kommunikationschef på Posten Logistik och internkommunikationschef på Posten Norden. Hon har också varit presschef för Posten samt pressekreterare på Svenska Spel.
 
Sedan april ifjol har hon varit tillförordnad kommunikationschef för Euromaint Rail, som underhåller tåg. Nu utses hon alltså till ordinarie kommunikationschef.
– Jag slutade på Posten för att starta eget, och sedan råkade våra vägar korsas. Jag hoppade in först på 50 procent och skulle vara där i två månader. Men sedan blev jag kvar, säger hon.
 
Varför valde du att stanna kvar?
– Jag tycker att tåg är väldigt spännande, det är trots allt en framtidsbranschen, inte minst om man tittar på miljöfrågan, säger Anne-Catherine Worth.
 
Vad gör en kommunikationschef på Euromaint rail?
– Just nu har vi mycket fokus internt, vi jobbar med intern kommunikation för att prata om vad vårt uppdrag är. Det är lite som på Posten. Man har väldigt många medarbetare som man har ganska svårt att nå fram till. Då måste vi jobba med det kommunikativa ledarskapet, och fundera på vilka kanaler man kan nå dem på.
 
Hon tillägger:
– Vi har ett ganska viktigt uppdrag, att se till att tågen är säkra och att de rullar.
 
Vad blir din lön?
– Jag får lagom.
 
Ardalan Samimi