Tidigare har stjärnkockarna Leif Mannerström och Melker Andersson kritiserat höjningar av restaurangmomsen som Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill driva igenom. Nu ansluter sig även Tommy Myllymäki, som ger sig på ett försök att omdefiniera den omdiskuterade "krogmomsen".
 
"Nu finns det bara en matmoms och därför har vi inom branschen slutat prata om ’krogmomsen”’ då den inte finns längre. Att det har funnits olika momssatser beroende på vart du väljer att äta din mat är helt galet. Jag är därför mycket besviken på de politiker som vill att det återigen ska finnas en straffskatt på mat på restauranger", berättar Tommy Myllymäki i en kommentar.
Samtidigt tycks Moderaterna och Alliansen ha svårt för att göra den sänkta momsen till en valvinnare.
 
– Frågar du stockholmarna på gatan om momssatserna på mat tror jag du får svaret att det ska vara samma moms på mat oavsett om de äter på restaurang hemma eller om du äter i en park. Jag tror Socialdemokraterna som har gjort en missbedömning av frågan. De skulle få ett stort finansieringshål i sin budget om det tog bort det (den sänkta restaurangmomsen). Långsiktigt blir det ännu värre. De borde tänka om, säger Sten Nordin, finansborgarråd i Stockholm, till Dagens Opinion.