SVT kunde ha varit först med att sända en intervju med Mijailo Mijailovic. Det var år 2007 och Mijailo Mijailovic krävde en halv miljon kronor för att han skulle berätta. SVT sa blankt nej till Mijailo Mijailovic krav.
En av mina kontakter hade kontakt med Mijailo Mijailovic och flera hundra tusen kronor var priset för att få en intervju med Anna Lindhs mördare. Just det att min kontakt var serb var viktigt för Mijailo Mijailovic. Han ville också avtjäna resten av sitt straff i Serbien.
För Aktuellts räkning var jag i Serbien i det fängelset där Mijailo Mijailovic hade hamnat om Sverige beviljat hans ansökan. Jag kunde inte begripa hur någon normal människa ville hamna i det fängelset som jag upplevde som helvetet på jorden.
Mijailo Mijailovic berättade för min kontakt att flera kommersiella bolag var villiga att betala stora summa pengar om han ställde upp. Mijailo Mijailovic avslöjade med stolhet i rösten att han nobbade både Janne Josefsson och Robert Aschberg. Mijailo Mijailovic ville berätta sin story för en serbisk reporter.
 
Mijailo MIjailovic ville ställa upp i en intervju med min kontakt som reporter men under förutsättningen att pengarna gick att fixa. Jag fick förfrågan om att ordna fram mediebolag som ville betala.
På den tiden pratade jag även med Expressen och berättade att Mijailo Mijailovic var beredd att berätta om någon betalade stora pengar. En av cheferna på Expressen sa då att tidningen inte kunde tänka sig att betala Anna Lindhs mördare för en intervju. Jag lade ner projektet ganska omgående. Jag trodde inte att någon skulle betala så mycket pengar för en intervju.
 
Nu har Expressen har lyckats få en första intervju som gjordes av Marijana Dragic och Chrístian Holmen. Av artikeln i Expressen framgår att hela intervjun är gjord på serbiska. Det betyder att Expressens reporter Marijana Dragic har lyckats att etablera en kontakt med Mijailo Mijailovic. Hittills har dock Mijailo MIjailovic som sagt haft ytterligare ett krav förutom att få prata serbiska. Nämligen att någon skulle betala. Frågan är nu vem som ändrade sin princip – Mijailo Mijailovic eller Expressen?