Han fick frågan i förra veckan. Detta efter att Örjan Lenárd meddelat att han vill sluta för att i stället bli förhandlingschef på Almega Spårtrafikföretagen. Idag är Stefan Koskinens första dag på nya jobbet.
– Det är kul att göra något nytt. Och tjänsteföretagen är spännande bransch som växer kraftigt. Här finns till exempel friskolor, resebyråer, call center och friskvårdsföretag.
Stefan Koskinen blir förbundsdirektör för ett en organisation med 2 300 företag i 30 branscher med 65 000 helårsanställda.
 
Vilka frågor är viktiga att driva?
– Att utveckla denna spännande sektor. Det är kompetensfrågor, flexibla kollektivavta så våra medlemmar kan få rätt organisation, omvandlingen av tjänsteföretagen till exportindustri.
Stefan Koskinen har jobbat med medieföretag sedan 19 år och var med och startade Medieföretagen för 2 år sedan. Han har även varit chefredaktör och vice vd för Norrtelje Tidning och jobbat om chefredaktör och vd för Ulricehamns Tidningen samt jobbat som journalist på Svenska Dagbladet.
 
Hur förändras Tjänsteföretagen under Stefan Koskinens ledning?
–Jag tror mycket på Almega-modellen där vi är olika förbund som med kopplingar till branschorganisationer och att vi ska stämma av grundförutsättningarna med fackförbunden vi man börjar slåss om hur stora lönehöjningar konjunkturen tillåter.