Uttalandet gjordes i en intervju Dagens Nyheter. Huvudnumret i artikeln var egentligen att LO har drivit på för ett möte 12-13 november med ledarna för S och LO i Sverige, Tyskland och Österrike för att diskutera Laval-domen.

 
Men det var en annan del i artikeln som fick i gång de borgerliga opinionsbildarna.
LO twittrade själva ut den:
 
Tung kritik mot @miljopartiet från LO i intervjun med Karl-Petter Thorwaldsson: "omoget att dra på sig stora kostnader för förbifarten.."
 
Uttalandet blev snabbt råvara för borgerliga opinionsbildare som vill slå in en kil mellan Socialdemokraterna som är för förbifarten och Miljöpartiet som är emot den.
– LO måste alltid ta medlemmarnas perspektiv och många medlemmar är i behov av infrastruktur. Att investera i infrastruktur är LO-politik. Att det sedan blir en pseudodebatt på Twitter kan inte Karl-Petter Thorwaldsson ta hänsyn till, säger Tobias Gerdås, ansvarig för LOs opinionsbildning.
– Vi stoppar inte förbifarten för att det är kul utan för att ha en chans att nå klimatmålet. Det vore en katastrof om den byggdes. Det tycker vi är oansvarigt, säger Magda Rasmusson, språkrör för Grön ungdom.
Hur ser du på att det är just LO som kritiserar er?
– LO får göra vad de vill, men de borde ta sig en funderare över ett projekt som går emot kollektivtrafiken och jämställdheten, eftersom män i första hand kommer att utnyttja förbifarten. Vi vill ha med dem på framtidens politik i stället.