Vi har nyss lyckats glömma förra veckans intensiva bevakning av GBs "penisglass", som någon grävande reportrarna på Dagens Media lyckades plaska runt med, förrän nästa lågvattenmärke skvalpar fram i den icke väldoftande ankdammen. Nu avslöjas att det har avslöjats i de sociala medierna att den kinesiska snabbmatskedjan 8090 har snott Socialdemokraternas logga.
Det är ju självklart en relevant nyhet för branschmedier inom reklam och kommunikation.
"Kedjan har kapat Socialdemokraternas logga", skriver Dagens Media.
"Socialdemokraternas partilogga har kopierats av en kinesisk te-kedja, som använder den i sin marknadsföring", skriver Resumé.
 
Men stämmer nyheten? 
 
Ingen av de två branschmedierna presterar belägg för att en loggastöld faktiskt har skett. för att lite senare konstatera: "Hur företaget har resonerad kring logan är inte känt", skriver rentav Resumés reporter.
 
Arbetshypoteser i all ära. Men är nyhetstorkan i ankdammen så stor att de behöver publiceras?
 
Teoretiskt kan en kedja med 2 000 restauranger ha hållit på ett tag och kanske använt loggan sedan tidigare. Teoretiskt kan Socialdemokraternas loggskapare ha inspirerats av den kinesiska kedjan.
 
Teoretiskt kanske de två branschreportrarna har belägg för att en kapning har skett. I så fall bör de presentera beläggen. Annars går det inte att utesluta att de ägnar sig åt en form av smygrasism grundad på grumliga teorier om att kineser i alla lägen kopierar västerländsk kreativitet.
Då unknar det ännu mer i ankdammen.  
 
Rolf van den Brink, ansvarig utgivare, Dagens Opinion