I år blir första gången som Hyresgästföreningen har tält i Almedalen där det bland annat kommer hållas samtal varje dag med olika gäster.
 
– Det blir lite spännande. Vi kommer också att dra igång en stor kampanj som handlar om att få upp bostadspolitiken på dagordningen under hösten, men som har sitt startskott i Almedalen, säger pressekreteraren Anna Wennerstrand.
 
Hyresgästföreningen har annars två programpunkter planerade.
 
På tisdagen bjuder organisationen in till en diskussion om hyresgästernas inflytande vid ombyggnation och renoveringar av hyresfastigheter och hur de kan skyddas från kraftiga hyreshöjningar. Medverkar gör bland andra bostadspolitikerna och riksdagsledamöterna Oskar Öholm (m) och Veronica Palm (s) samt representanter från bostadsbolagen.
 
Tidigt morgonen därpå håller Hyresgästföreningen ett seminarium om vem som egentligen bär ansvar för bostadspolitiken och vad som kan förväntas av politiker och marknaden.
 
SVT-programledaren John Chrispinsson agerar moderator för det samtalet, mellan Kristdemokraternas partisekreterare Acko Ankarberg Johansson, Nordeas chefekonom Annika Winsth, Folksams vd Anders Sundström, statssekreteraren Hans Lindberg och Rikshems vice vd och tidigare s-politikern Ilija Batljan.
 
Från riksförbundet skickas nio personer till Visby.
 
– Men sedan finns det också folk ute i landet som åker dit för att kanske gå på seminarier. Hur många det är har jag inte koll på, säger Anna Wennerstrand.