Kampanjen har temat ”vi hjärtar välfärden” och inleds med en flashmobb (en grupp människor som på ett givet slag en genomför en aktion) klockan 12.15 på Stockholmscentralstation av en handfull inhyrda flashmobbare, kända för sin flashmobb för att hedra Michael Jackson på Sergels torg.
Utöver det drar Akademikerförbundet SSR i gång en kampanjsajt och skickar brev till  Sveriges 290 kommunstyrelseordföranden. Samma brev får Håkan Sörman, vd för Sveriges kommuner och landsting. Avsändare är Akademikerförbundet SSRs ordförande Christin Johansson.
Hon berättar:
– Vi försöker göra ett avstamp i vårt kontinuerliga arbete med att jobba för välfärdens förutsättningar. Just nu får vi mycket signaler om hur ansträngt det är. Så vi vill sätta ljuset på frågan med vår kampanj.
Självklart gynnas även Akademikerförbundet SSRs medlemmar om investeringarna i välfärden hålls upp.
– Våra medlemmar brinner föra att göra ett bra jobb för de sämst lottade i samhället, men de beskriver en situation där de inte ha möjligheten att hjälpa till. Ytterst handlar det om en anständig social tjänst.
Akademikerförbundet SSR vill nu få till en ”diskussion om välfärdens förutsättningar”.  

Hur mycket mer pengar behövs till välfärden?
– Vi är inte naiva. Med högre arbetslöshet och färre som lever på a-kassa, är kommunernas ekonomi ansträngd. Men om vi kan jobba offensivt med människor som riskerar missbruk och kriminalitet, kan det spara pengar för kommunerna. Då behöver de se längre än till att får balans i nästa budget. Så i första hand behövs en prioritering i kommunerna och en tydlighet från staten om vad som gäller.
Enligt Christin Johansson är budgeten för kampanjen begränsad.
– Vi har inga reklambyråer och gör jobbet själva.