Sajten Spelprevention.se syftar till att öka kunskapen om spelproblem och riktar sig till personer som kommer i kontakt med sådant.
 
Där får besökarna information om exempelvis konsekvenserna av och orsakerna till spelmissbruk samt förslag på åtgärder.
– Vi har tidigare haft både en allmän informationssida och en utbildningssida som båda blev inaktuella och lades ner. Sedan dess har det inte funnits en plattform att hitta information, säger Carolina Nordlinder, utredare på FHI, Statens folkhälsoinstitut.
 
Tanken är att sajten ska fylla den luckan och sprida information om spelproblem.
 
Men lanseringen har väckt frågor. Sajten gick upp i onsdags, två veckor innan Riksrevisionen släpper sin granskning av statens roll på spelmarknaden. Detta har fått vissa aktörer, bland andra branschföreningen Danish Gaming Association, att höja på ögonbrynen.
 
Carolina Nordlinder berättar om ett brett utskick från Danish Gaming Association, där de skriver att detta är ett sätt för myndigheten att "förekomma eventuell kritik".
 
Men hon håller inte med.
– Vi står väldigt frågande till det. Den här sidan har vi planerat sedan många år tillbaka. Det har verkligen inget med Riksrevisionens rapport att göra.
 
Carolina Nordlinder berättar, liksom kommunikationschefen Mia Wadman, att sajten varit på gång sedan 2008.
– Planeringsarbetet startades redan 2008, och det har varit mycket arbete kring det. Sedan har projektet dragit ut på tiden, till exempel för att folk bytt tjänst och andra prioriteringar kommit upp, säger Carolina Nordlinder.
 
Frågan om en omreglering av spelmarknaden har sedan en statlig utredning från 2008 blivit allt hetare, och insatserna höjts. Spelbolagen har nu i flera år har lobbat för att avreglera spelmarknaden. Och allianspartierna är nu i stort eniga om att införa ett licenssystem, i stil med danska modellen.