Detta efter att han i över tio års tid skrivit för Aftonbladets kultursidor.
 
– Expressen har hört av sig i flera omgångar och ville att jag skulle skriva för dem. Jag gillar Aftonbladet och jag funderade länge men landade i att jag skulle utvecklas som skribent. Det känns bra, säger han.
 
– Ibland behöver man en förändring.
 
På Expressen Kultur ska han skriva bland annat kulturdebatt, reportage och litteratur- och teaterkritik.
 
Daniel Suhonen har en bakgrund som chefredaktör för den socialdemokratiska tidskriften Tiden men även Tvärdrag. Han har tidigare skrivit en del för DN Kultur. I höstas släppte han den uppmärksammade boken om Håkan Juholt ”Partiledaren som klev in i kylan”.
 
I dag är han chef för tankesmedjan Katalys, men skriver även ledartexter åt Sydsvenskan och Östra Småland. På senare tid syns han även som krönikör i Dagens Samhälle och så sent som i fredags publicerade Arbetet en intervju som han gjort med kulturminister Alice Bah Kuhnke.
 
Hans andra uppdrag påverkas inte av Expressen-giget.
 
– Jag tycker om att skriva och debattera, tänka, sätta mig in i saker och formulera mig. På Katalys har vi långa löptider när vi gör rapporter och böcker, och det är verkligen min huvudfokus, men jag har hela mitt vuxna liv haft en kultursida att skriva på. Man behöver det om man vill formulera sina idéer, säger Daniel Suhonen.