Juryn i Dagens Opinions utmärkelse Årets Opinionsbildare har utsett följande tre finalister i kategorin Årets Kommunikationskonsult.

Jeanette Fors-Andrée, blev ansiktet för den nya generationens krishanterare och medietränare, den som inte kommer från en karriär som självlärd murvel utan skingrar mediemystiken genom att vara påläst, uppdaterad, tillgänglig och inte minst transparent.

Sharareh och Roshi Hoss, driver den nya generationens orädda byrå med influencer och personligt varumärke som självklarheter och himlen som bortre gräns, något som bland annat resulterade i makalös stödgala för flyktingarna i Rojava med Zara Larsson, Benjamin Ingrosso och Jonas Gardell på scenen.

John Mellkvist, pr-konsult och framtidsspanare på Mindmakers satte på eget bevåg ”ålderismen” på kartan och blev också en röst för alla i en bransch där ålder ofta är allt annat än bara en siffra.

Vinnarna utses på en gala på Fotografiska i Stockholm 3 mars med start 17.30. Galan kommer att live-streamas på Dagensopinion.se.


kriterier för Årets Kommunikationskonsult
går till den kommunikationskonsult som under året brutit ny mark eller presterat utöver det vanliga när det gäller leverans av idé, kommunikationseffekt och påverkan.

om årets Opinionsbildare
I år håller Dagens Opinion utmärkelsen Årets Opinionsbildare för sjätte gången. Syftet är att premiera proffs som har brutit ny mark och som har gjort skillnad.

En elva personer stark jury sållar utifrån ett större bruttourval fram tre finalister i kategorierna Årets Politiker, Årets Samhällsbyggare, Årets Ledarskribent, Årets Opinionsbildare och Årets Kommunikationskonsult för insatser gjorda under helåret 2019.

juryn för Årets Opinionsbildare 2019
Zoran Alagic, senior rådgivare, kommunikation, Lärarnas Riksförbund

Fredrik Andersson, partner, Miltton

Boo Ehlin, fri kommunikationsrådgivare

Thomas Hartman, kommunikationschef, Region Västerbotten

Jenny Lindahl, chef Arena Opinion

Sebastian Navab, seniorkonsult på The Labyrinth

Anna Olin Kardell, moderator, journalist och programledare

Kajsa Rosén, segmentchef, Afry

Mattias Rådström, fristående konsult

Cecilia Wassaether, fristående konsult

Rolf van den Brink, ansvarig utgivare, Dagens Opinion, juryns ordförande