Juryn i Dagens Opinions utmärkelse Årets Opinionsbildare har utsett följande tre finalister i kategorin Årets Opinionsbildare.

Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige, är en förebild i hur han med energi och entusiasm sköter den tunga uppgiften att få med sig inte alltid så glamorösa branscher på att styra om mot fossilfritt, och varför inte presentera branschplanerna på direktsända galor?

Tobias Baudin, ordförande för Kommunal, rör om i arbetarrörelsen genom att följa sin egen övertygelse och hitta nya vägar fram, för medlemmarnas bästa, alltid med hög närvaro i sociala medier.

Ann-Therése Enarsson, vd på Futurion, driver frågan om fackförbundens framtida existens och hittar verktygen som ska framtidssäkra de individuella TCO-medlemmarna inför de stora omställningarna som sker nu, inte minst vad gäller digitalisering.

 

kriterier för Årets Opinionsbildare
till den opinionsbildare som under året brutit ny mark eller presterat utöver det vanliga när det gäller innovativ användning av teknik, kanaler och innehåll.
här är juryn för Årets Opinionsbildare 2019

om årets Opinionsbildare
I år håller Dagens Opinion utmärkelsen Årets Opinionsbildare för sjätte gången. Syftet är att premiera proffs som har brutit ny mark och som har gjort skillnad.

En elva personer stark jury sållar utifrån ett större bruttourval fram tre finalister i kategorierna Årets Politiker, Årets Samhällsbyggare, Årets Ledarskribent, Årets Opinionsbildare och Årets Kommunikationskonsult för insatser gjorda under helåret 2019.

juryn för Årets Opinionsbildare 2019
Zoran Alagic
, senior rådgivare, kommunikation, Lärarnas Riksförbund

Fredrik Andersson, partner, Miltton

Boo Ehlin, fri kommunikationsrådgivare

Thomas Hartman, kommunikationschef, Region Västerbotten

Jenny Lindahl, chef Arena Opinion

Sebastian Navab, seniorkonsult på The Labyrinth

Anna Olin Kardell, moderator, journalist och programledare

Kajsa Rosén, segmentchef, Afry

Mattias Rådström, fristående konsult

Cecilia Wassaether, fristående konsult

Rolf van den Brink, ansvarig utgivare, Dagens Opinion, juryns ordförande